SinglesDay.fi_artikkeli

Kiinasta tulevat paketit verolle

Aiemmin alle 22 euron paketit tulivat Kiinasta ilman tullia tai veroja. Usein myös paketteja Kiinasta lähettäneet yritykset ovat merkinneet paketin arvon todellista arvoa pienemmäksi. Nyt tämä 22 euron raja poistuu ja kaikki paketit tulevat verotuksen piiriin. Muutos tuli voimaan 1.7.2021. Jatkossa EU:n ulkopuolelta saapuvista paketeista tulee maksaa 24 % ALV. Kaupan Liiton mukaan vuonna 2019 suomalaiset tilasivat Kiinasta paketteja 590 miljoonan euron edestä.

Paketit tullataan

Mikäli kauppapaikka ei ole huolehtinut asiakkaalta verojen perimisestä, paketti jää tulliin. Tullaaminen hidastaa paketin toimitusta ja esimerkiksi Posti perii tullaamisesta maksun. Maksu on Omapostin kautta 0,90 € + maksettavaksi tuleva ALV. Isot kauppapaikat kuten AliExpress tulevat perimään 24 % ALV:n asiakkaalta ja tilittämään maksun Suomen valtiolle. Näin paketin toimitus nopeutuu, eikä tullaamisesta tarvitse maksaa erikseen palvelumaksuja. Muutos ei kuitenkaan ole vielä voimassa ja katsotaan ehtivätkö kauppapaikat saamaan muutoksen valmiiksi heti heinäkuun alusta.

Kiinalaiset kauppapaikat toimittavat EU-varastoista

Olet saattanut jo aiemmin törmätä Kiinalaisissa verkkokaupoissa tuotteisiin, jotka toimitetaan EU-varastosta. Aiemmin tällä ratkaisulla on pyritty lyhentämään toimitusaikaa. Jatkossa voit kuitenkin välttää myös tullauksen ja ALV:n maksun kun tilaat tuotteen suoraan EU-alueella sijaitsevasta varastosta. Löydät EU-varastossa olevia tuotteita todella runsaasti AliExpressistä.

Voit jatkossakin ostaa huoletta Kiinasta

Voit edelleen asioida huoletta Kiinalaisissa verkkokaupoissa kunhan huomioit tullauksen. Voit säästää rahaa ostamalla valmiiksi EU-alueella olevia tuotteita. Kannattaa suosia suurimpia verkkokauppoja kuten AliExpress, niin tullauksen kanssa ei tule ongelmia.

Jaa tämä tarjous kaverille: