11.11. Singles’ Day 2023

Lauantaina 11.11.2023 on Singles’ Day

Singles’ Day tulee taas vuonna 2023 entistä suurempana. Ajankohta on joka vuosi sama 11.11. Viikonpäivä toki vaihtelee ja vuonna 2023 Singles’ Day osuu mukavasti lauantaihin. Kannattaakin olla tuolloin netin äärellä, sillä suurin osa tarjouksista on voimassa vain verkkokaupoissa. Singles’ Day on alunperin Kiinasta lähtenyt ostospäivä. Nimensä mukaisesti ostospäivä luotiin sinkkuja varten ja sai alkunsa yksittäiseltä yliopistolta n. 30 vuotta sitten. Tuolloin opiskelijat kyllästyivät pariskuntien juhliin ja järjestivät sinkuille oman juhlapäivän. Kampanja on Kiinalaisen verkkokaupan Alibaban luoma, joka päätyi kaupallistamaan juhlapäivän. Alibaba ja saman omistajan AliExpress tulevat tekemään kampanjan suurimmat myynnit. Myynti on suurempi yhdessä päivässä kuin Amazonilla 3 kuukaudessa. Alibaban myyntiin lasketaan myös Kiinassa toimivat suuret verkkokaupat Tmall ja TaoBao. Alibaba on yrityksille tarkoitettu tukkukauppa ja AliExpress on Kiinassa toimiva ulkomaisille asiakkaille suunnattu verkkokauppa. Suomalaiset tekevätkin ostoksensa lähinnä AliExpressin kautta. AliExpressin kautta voit maksaa turvallisesti luottokortilla tai Klarnalla.

Singlesday.fi on Suomen suurin kyseiseen kampanjaan keskittynyt sivusto, joka on palvellut kävijöitään jo vuosien ajan. Sivuston tarkoituksena on auttaa löytämään kampanjan parhaat tarjoukset Suomesta ja kansainvälisistä verkkokaupoista. Tulemme julkaisemaan entistä enemmän tarjouksia vuonna 2023.

11.11. on rantautunut vauhdilla Suomeen

Suomessa Singles’ Day alkoi kunnolla vuonna 2016 Verkkokauppa.comin suuresta kampanjasta. Vuonna 2017 mukana olivat jo monet suurimmat toimijat, kuten Gigantti ja Telia. Vuonna 2018 11.11. Singles’ Day jatkoi kasvuaan Suomessa ja mukana olikin jo todella runsaasti kauppiaita, suurimmat kampanjat olivat edelleen Verkkokauppa.comilla, Gigantilla ja teleoperaattoreilla. Kasvu on jatkunut voimakkaana jatkui voimakkaana. Vuoden 2022 kampanjassa mukana olleet kaupat näet tästäVuonna 2022 tehtiin taas uusia ennätyksiä ja mukana oli yhä useampia kauppoja. Suomessa Singles’ Day on edelleen myynniltään Black Fridayta pienempi, mutta kasvaa erittäin kovaa vauhtia. Vuonna 2023 myynti on Suomessa entistä suurempi. Joidenkin tuotteiden osalta saattaa vielä olla saatavuuden osalta rajoitteita. Tilanne on kuitenkin selvästi parempi kuin viime vuonna esim. uusia älypuhelimia on hyvin saatavilla. Alla olevasta kuvasta näkyy miten kampanjan hakumäärät ovat kasvaneet Suomessa vuosittain. 

Hakumäärät kasvavat vuosittain

Singles’ Day on maailman suurin ostostapahtuma

Vuonna 2019 Alibaba myi 24 tunnin aikana 38,4 miljardilla dollarilla tavaraa. 2020 tilauksia tuli parhaimmillaan jo 583 000 kpl sekunnissa. Vuonna 2020 kampanjan myynti oli kaikkineen 74,1 miljardia dollaria. Alibaban kautta 250 000 brändiä tarjosi alennuksella miljoonia erilaisia tuotteita. Todennäköisesti ennakkotarjoukset alkavat myös tänä vuonna Kiinassa jo 8.11. 

Kannattaakin seurata sivuamme jo ennen 11.11., sillä tulemme julkaisemaan myös parhaat ennakkotarjoukset. Ennakkotarjoukset alkavat n. viikkoa ennen varsinaista 11.11. -kampanjaa. Huomioi myös aikaero Kiinaan, joka on 6 tuntia. Suomen aikaan kampanja alkaa siis lauantaina 11.11. klo 10.00. Kampanjan alkua Kiinassa odottaessa onkin loistavasti aikaa katsoa parhaat tarjoukset. AliExpressissä näkee tarjoukset ennakkoon ja tuotteet pystyy lisäämään jo valmiiksi ostoskoriin. Näin ostoksen pääsee tekemään heti kampanjan alkaessa. Tulemme listaamaan kaikki Singles’ Dayn parhaat tarjoukset Suomesta ja ulkomailta. Viime vuonna suomalaiset ostivat enemmän kotimaisista verkkokaupoista myös 11.11. aikana.

Suosituimmat kiinalaiset verkkokaupat

Alibaba ja AliExpress ovat Kiinan suurimpia verkkokauppoja. Nämä kaupat ovat myös erityisesti suomalaisten suosiossa. Näistä Alibaba on tarkoitettu yrityksille ja AliExpress kuluttajille. Myynnissä on tuotteita aivan laidasta laitaan. Kannattaa suosia Euroopassa varastoitavia tuotteita niin ei tarvitse huolehtia tulleista. Monen tuotteen osalta voit valita tuotesivulta, mistä varastosta haluat tuotteen toimituksen.

GearBest ja Banggood ovat keskittyneet enemmän elektroniikkaan. Valikoimat ovat laajoja, mutta eivät vedä vertoja esim. AliExpress.

Wish on verkkokaupoista kaikista agressiivisin mainonnan osalta. Tästä syystä moni jopa inhoaa kyseistä kauppaa.

11.11. livelähetys on katsomisen arvoinen

Alibaban 11.11. gala lähetetään suorana kampanjan käynnistyessä. Esiintyjinä on Kiinalaisia tähtiä, mutta myös kaikkien tuntemia kuuluisuuksia.  Tänä vuonna mukana on ainakin näyttelijä Benedict Cumberbatch. 2020 pääesiintyjä oli Katy Perry ja 2019 Taylor Swift. Kannattaakin katsoa mitä on luvassa tänä vuonna. 

Muut megaostospäivät

Muista myös muut ostospäivät, kuten Black Friday ja Cyber Monday. Nämä molemmat ovat hieman 11.11 Singles’ Dayn jälkeen, joten jos et löytänyt haluamaasi tuotetta tarjouksesta 11.11. voit löytää sen vielä myöhemmin alennuksesta. Sopivan tuotteen löydettyäsi kannattaa kuitenkin tarttua heti tarjoukseen, tuotteita on usein vain rajallinen erä. Varsinkin Kiinassa tuotteet loppuvat nopeasti, sillä parhaimmillaan tilauksia tehdään lähes 600 000 sekunnissa. Vertailun vuoksi Suomessa Posti toimittaa joulusesongin vilkkaimpana päivänä 400 000 pakettia päivän aikana. Kiinassa volyymi on siis täysin omaa luokkaansa. Kannattaakin tutustua valikoimaan jo ennakkoon ja koostaa ostoslista valmiiksi.

Uusimmat julkaistut tarjoukset näet etusivultamme. Tulemme julkaisemaan ennakkotarjouksia heti marraskuun alussa.

Jaa tämä tarjous kaverille: